2012. szeptember 15., szombat

Ajándékötletek fiúknak


Általában ha meglátok valamit egy kirakatban vagy a neten, ami tetszene a barátomnak, mindig arra gondolok, hogy "na, megvan a következő szülinapi ajándéka". A gond ott kezdődik, hogy sosem írom fel az ajándékötleteimet. Így amikor közeleg a szülinapja (előtte 1-2 nappal) teljesen bepánikolok, és nem tudok mit venni neki, így a végén mindig valami utolsó-pillanatban-kitalált dolgot veszek, amit utána ritkán használ...

Kamaszkoromban előfordult, hogy macit, cuki szivecskés dolgokat, nevével ellátott dísztárgyakat, hógömböt a közös smárolós képünkkel, meg hasonló bugyuta szerelmes dolgokat vettem az akkori barátaimnak, ma már inkább főbelőném magam, ha ilyen ajándék akár csak az eszembe is jutna.
A szülinap különben is róla - és nem a közös dolgainkról nem a kapcsolatunkról - szól, az a lényege, hogy valami olyat ajándékozz neki, aminek őszintén örül (akár olyasmit, amire nagyon vágyik, de sajnálja rá a pénzt (pár ezer Ft-tot is). Személy szerint nem szeretem a fölösleges dolgokat, általában mindig igyekszem olyan ajándékot venni, aminek később is hasznát látja a barátom.

Első lépésként érdemes átgondolni, hogy mik a kedvencei. 
- Imádja a képregényeket? (ha kreatív akarsz lenni, képregényben megrajzolhatod egy vicces élethelyzetét, sztoriját... amit előszeretettel mesél másoknak társaságban pl.)
- Kedvenc írója? Zenekara? (könyvet venni sosem megy ki a divatból)
- Szereti a színházat? A mozit? (Dávid egyszer 10 alkalmas művészmozi bérletet vett nekem, amit ketten tudtunk felhasználni)
- Milyen filmeket néz?
Ha nagy filmrajongó, akkor nagyon értékelni fogja ezt a pólómintát, amiért  jó néhány ismerő pillantást zsebelhet be az utcán, a suliban és kocsmatársaságban:

Fashionably Geek via Technabob


:) ha szereti a Ponyvaregényt... 

Régi autók szerelmese? (autómodellek)
Mi a legnagyobb álma?
Szeret valamilyen hangszeren játszani?
Mi a kedvenc sportja?
Szereti nézni a meccseket, stb? (jegyet venni valamire)
Mi a hobbija? 
Kedvenc számítógépes játéka?
Kedvenc kajafajtája? (A fiúk szívéhez a legrövidebb út a pocakjuk. :) elkészíteni neki a kedvencét estére, meghívni étterembe, példának okáért egy gyros-szerelmes imádná, ha elvinné a barátnője egy Fald fel Amerikát! gyrostál akcióra )
és ha a fentiek közül egyik sem "talált be", egyszerűbb dolgokra is lehet gondolni, pl. a most nagyon menő 9gag-re, Family Guy-ra, amit szinte mindenki néz és szeret. Az interneten rendkívül sok vicces pólómintára lehet lelni. Nem a too mainstream "Nem, nincs tüzem, köcsög!" feliratú pólókra gondolok, hanem sokkal modernebb és menőbb felsőkre, amit jó humorú grafikusok árulnak az interneten. Amit mi, szegény magyarok simán lementhetünk két kattintással, és már vihetjük is a nyomdába. (A szerzői jogok betartása ebben az esetben szerintem a pénzesebbeknek és túl igényeseknek való)
Rendkívül sok pólónyomda van, 1500-ért már simán rányomnak egy egyszerű, turiban vett fehér pólóra is bármilyen mintát, amit kérsz.
Néhány példa erre:


Ha bulizós...


Ha érdekli a pszichedelikus világ, az álomvilág, a tudatalatti...


Ha szereti a zombis filmeket...


Ha jó a humora...

Ha "pókerarc"


Ki ne szerette volna kiskorában a Scooby-Doo-t? (én pl. nem, de ebből egy jó felső lehetne)

A minimalistáknak


Cápakedvelőknek


Tejút...


Ha csak szeretnéd, hogy a naposabb oldalát lássa az életnek (legalább pár percre, míg felveszi reggel) :)

A képek nagy része a http://www.threadless.com - ról származik, innen lehet rendelni is a pólókat, ill. még rengeteg jópofa mintát lehet találni!
Egy Ben Chen nevű grafikus munkáit is érdemes megnézni. Okos és vicces pólókat gyárt.

Nem jut az ember eszébe, de akár egy éves vagy féléves újságelőfizetést is megvásárolhatsz a barátodnak születésnapjára:
HVG, IPM, vagy valamilyen horgász-vadász magazin, esetleg képregényelőfizetés... érdeklődési körtől függően.
Természetesen élményt is ajándékozhatsz neki, érdemes szétnézni a qponverzum.hu-n, ahol minden kupont összegyűjtenek (falmászásra, kalandparkra, squash-ra fizetheted be a barátodat).
A meglepi születésnapi buli az egyik legjobb ajándék véleményem szerint (régnemlátott barátokkal), főleg ha még nem volt előtte soha, de ennek egy későbbi bejegyzésben fogok nagyobb figyelmet szentelni.

Remélem hasznosnak bizonyult a cikk, és közelebb érzed magad a megoldáshoz!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése