2012. október 5., péntek

Jen Mann tudatalatti tartalmakat hívó festményei

A filozófia, a szépség, a bizarr és a tehetség találkozása. Valami ilyesmit jelentenek nekem Jen Mann egyedi és elgondolkodtató képei.
Az alkotó általában meztelen szépségeket ábrázol, alakjainak tekintete mélyen a képet néző szemébe mélyed. Van valami tudatalatti emlék, amit a festményei látványa felerősít. Olyan, mint egy megfestett, életszerű álom. Gyönyörködjetek és merüljetek el ti is pár percre ebben az emberi, őszinte és letisztult világban.


























És íme a festőnő, az egyik fentebb bemutatott saját képe előtt: ő is olyan egyszerű, őszinte, letisztult, mint a képei, semmi cicoma, csak Jen Mann. Példaértékű a tehetsége és a stílusa.
Jelenleg nagyon bánom, hogy nem rajzos suliba mentem, amikor választanom kellett.


Annyira megtetszettek a festmények, hogy készítettem belőlük (meg még egy másik fotóból) egy borítóképet, lehet majd később felhasználom, íme:

2012. október 4., csütörtök

Alter fotósok

Ma már rengeteg hasonló fotókat találhatunk a különböző blogokon. Bárki megvehet egy drága fényképezőt, szinte félnapok alatt megtanulhatja kezelni, és már kattogtathatja is az egyedibbnél egyedibb, hangulatos képeket. Theó Gosselin volt az első fotós, akinek rendszerint figyelemmel követtem a képeit, utána pedig mindig a kedvenc bloggereinél, és a kedvenc bloggereinek kedvenc bloggereinél találtam hasonló oldalakra... ha sok időm volt pl. nyáron, napokig el tudtam nézelődni az ilyen website-okon, és csodáltam, és mentegettem, ami nagyon megtetszett.
Néhány fotóblogajánló következik.
Theó Gosselin elég ismert ebben a műfajban, nekem az tetszik benne, hogy az Álmodozók-filmhez hasonló szexuális szabadsággal rendelkező barátai vannak, akiket folyton fotóz ilyen-olyan helyzetben. Azt is alaposan meg szoktam nézni, milyen dekorációötletet leshetek el az irigylésreméltó lakásukból, ahol - ahogyan a képekből leszűrhető- a Jóbarátokhoz hasonlóan élnek egy kupacban. Az egyszerű ruhadarabokból álló stílusos ruhaszettjeik is nagyon inspirálóan tudnak rám hatni.



















Theó Gosselin-t mostanában már nem nagyon szoktam nézegetni, jelenleg inkább Ulrika Kestere képeitől vagyok elragadtatva...












Legújabban pedig Nico Perez sejtelmes, különleges képei varázsoltak el.