2012. október 22., hétfő

Heti hét tipp #1

Úgy döntöttem, hogy mostantól minden hétfőn (vagy hét elején) összeszedek hét tippet, bármivel kapcsolatban, ami olcsó vagy épp ingyenes, könnyen megvalósítható és gyors. Remélem, hogy ez engem is motiválni fog, illetve néhány olvasó is megvalósít belőle egy-két hasznos dolgot :)
Lássuk tehát az (első) heti 7 tippünket!


1. Fűszerezz oregánóval!
Használj oregánót az egyszerűbb kaják fűszerezésére, pl. szalámis-vajas pirítóshoz! Nem fogod megbánni, pizzás, kellemes ízt ad az ételeknek. A barátommal, Dáviddal nyár óta nagyon gyakran használjuk az oregánót, ráadásul most már egy saját növényt is beszereztünk a sima bolti fűszer helyett.


2. Olívaolajos narancsmécses az őszi estékre
Vágj ketté egy narancsot, hagyd meg a kis belső kinyúló középső részét, adj hozzá egy kis olívaolajat, és kész a 100%-ig természetes mécsesed :)


3. Tanulj meg egy verset!
Általános suli és gimi óta nem tanultam verseket, pedig egyszerű és jó érzés mormolni magadban, ráadásul most már azt tanulhatjuk meg, amit csak akarunk! Válassz ki egy, az élethelyzetednek megfelelő, kedvenc költőd versét, és ismételgesd párszor. Amellett, hogy jókedved lesz tőle és tevékenynek érzed magad, még a szókincsedet is növeled.


4. Bármi is legyen a jelenlegi célod, az inspiráló fal elkészítése egy olyan kreatív folyamat, amely már önmagában meghozza a kedved, hogy lépéseket tegyél a célod elérése érdekében, ráadásul minden nap figyelmeztet arra, hogy cselekedned kell! Egy kartonlap, egy újságpapír vagy egy tortapapír, mindegy, hogy mire készíted el, a lényeg, hogy legyen benne szöveg és jó sok kép, na meg a dátumot (a célod beteljesítésének időpontját) sem érdemes lehagyni róla (ha nem határidős, akkor pedig idézetekkel, ötletekkel tarkíthatod). (forrás: http://www.abeautifulmess.com/2009/05/inspiration-wall-.html)


5. Randizz úgy, mintha mindig csókolóznál!
Ezt az ötletet egy külföldi blogon olvastam,a blogger pedig a Glamour honlapján. A randi során a feszült hangulat elkerülése érdekében képzeld végig azt, mintha folyamatosan a randipartnereddel csókolóznál. Amíg sétáltok a mozi felé, amíg vártok a popcornra, amíg megtaláljátok a helyeteket, stb.
A blogger, akinek a tollából származik a tanács, kipróbálta, és azt írja, működik. A mentális trükk megváltoztatja a testbeszédedet, sokkal nőiesebbnek, szexibbnek, gyengédebbnek fogod mutatni és érezni magadat, emellett pedig alig fogod már várni, hogy elcsattanjon az első csók. Egy próbát megér. :)


6. Ez a girland filléres projekt! Nem kell más hozzá, mint egy régi könyv (akár antikváriumból is beszerezhető), pár falevél a szabadból, ragasztó, cellux, és egy spárga-kötélszerű gomolyag, ami szintén pár forintba kerül, és későbbi csináld-magad ötleteknek is megfelelő eszköze lesz. Szerintem gyönyörű! (forrás: http://www.simpleasthatblog.com/)


7. Fess befőttes üveget!
Belülről lehet (akrilfestékkel leginkább) felvinni a festéket, és máris kész ez a dekoratív kellék, amit használhatsz vázának, tolltartónak, lomosnak, kanáltartónak, aminek csak szeretnéd. Nekem most tolltartóra van szükségem, ezért azt fogom belőle megcsinálni, majd közzéteszem az eredményt, ha kész lesz. (forrás: http://www.weddingchicks.com/2012/06/04/shabby-chic-mason-jars/)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése