2012. november 1., csütörtök

Könyvek kívánságlistája


Most regisztráltam a moly.hu-ra, mindenkinek ajánlom, hogy látogasson el oda.
Amellett, hogy feljegyezheted a saját könyveid listáját, amik megvannak otthon, könyveket vehetsz fel, amiket épp olvasol, vagy már elolovastál, "karcolhatsz" a könyvekhez passzoló zenéket, képeket, idézhetsz belőlük, mások idézeteit és hasonló érdeklődési körű molyok listáit böngészheted, különböző kihívásokat vállalhatsz (pl. én most: Legyünk képben a modern drámairodalommal! és Olvassunk a kádban! - amik olvasásra ösztönöznek, akár tematikusan), illetve polcokat hozhatsz létre, jelvényeket szerezhetsz stb.

Szép

Első komment a szám alatt: "Sometimes you have to get lost in youtube to find your way ;)"


Egy meghatározó vers Rilkétől



Salinger Franny című írásában említi ezt a verset:

Rainer Maria Rilke: Duinói elégiák – A negyedik elégia

2012. október 31., szerda

D.I.Y. (őszi) asztali tolltartó

Már korábban írtam, hogy tervezem egy befőttesüveg belülről sárgára festését, hogy asztali tolltartónak használhassam. Kifestettem, kicsit feltuningoltam, és végre elkészült:

# Kedvenc etsy boltok: Mountroyalmint

Ez az etsy bolt már nagyon régóta a kedvenceim között szerepel. A Mountroyalmint nevű shop főmunkaidős művésze és ötletgazdája, Sabina alkotói stúdiójában, Montreal Quebec-ben főleg totemmedvéket, narválokat és elvarázsolt pónikat készít. Sabina egy 100 éves textilgyárban él a barátjával, Ryan-nel, aki szintén művész. Mindketten producerként és rendezőként is dolgoznak különböző film- és tévéműsorprojekteken.
Sabina elmondása szerint nem szereti a tökéletes dolgokat, mert a tökéletesség unalmas.
Azért szerettem volna megmutatni ezeket a szobrocskákat, mert jókedvre derítenek, valahogy "lelkük" van, és mert amellett, hogy nagyon egyedülállóak és különlegesek, keveredik bennük a cukiság és a spiritualitás. Az alkotó a puha szobrocskák elkészítéséhez gyapjúnemezt, a miniatúrákhoz pedig süthető gyurmát használ.


Sabina, a kutyusa és az egyik alkotása