2013. január 24., csütörtök

füstölő


Tedd egyedivé a számítógépedet!

Ebben a bejegyzésben adni fogok pár tippet, hogyan lehet kellemessé tenni a számítógépen és internetezéssel töltött időt. Pár perc alatt, pár kattintással letölthetőek olyan bővítmények, amikkel teljesen személyre lehet szabni a böngészés/kattintgatás élményét.
1. Facebook bejelentkezés - ezt a bővítményt most találtam, a Google+ bővítménye, ha Google Chrome-ot használsz. Az FB Refresh nevű kis alkalmazással a facebook bejelentkezőfelületére saját képet tölthetsz fel. itt tudod telepíteni (a link alatt további információkat is találsz). Én a már blogomon is bemutatott világító földgömbös képet töltöttem fel háttérképnek.

2013. január 23., szerda

Botanicula - egy rovar, egy mákgubó, egy gomba, egy ág és egy lámpás kalandjai



Ha sikerült az utolsó írásbelim, akkor elvileg ma végeztem a vizsgaidőszakkal. Reggel 10-kor olyan álmosan lötyögtem haza a villamoson, mint még soha. Aludni akartam, de egész nap nem sikerült... csak fetrengtem meg szenvedtem, ez az az állapot, amikor már olyan álmos vagyok, hogy hisztizek és a testem aludna, de nem vagyok rá képes. Ehelyett mi volt az első dolgom, amikor elkezdtem semmittenni? Furcsa, hetek óta erre vártam, minden vizsgára tanulás közben ezt tervezgettem, hogy miket fogok majd csinálni, ha végre szabadulok... erre 10 perc fészbukozás után semmit nem tudtam csinálni... unatkoztam! Hihetetlen!
És hirtelen rámtört a vágy, hogy állatnevelős (tamagotchiszerű) idióta játékokat keressek a neten. Majd sok "mermaid games" végigkattintgatása után kínomban egy kocka oldalra vetődtem, ahol fel voltak sorolva "top 25 kalandjáték", "top 10 félelmetes karakter a gémekben" stb... és itt találtam rá a kedvenc játékgrafikusom, Amanita Design legújabb művére: a Botaniculára. (előzményei: Samorost, Machinarium, ha érdekel, nézz utána).

Minden perspektíva kérdése

Eddig is ismertem a perspektíva fotókat, de nem tudtam, hogy ez a nevük és hogy ekkora műfaja van már ennek... az utóbbi időben ha valaki ajánlott valamit, amit később megírtam a blogomba, az Sz. Peti nevű jóbarátom volt, de nem azért, mert ennyit találkozunk, hanem mert mindig jó dolgokat talál, na:D arra is ő hívta fel a figyelmemet, hogy mennyit lehet derülni ezeken a képeken. Utána rájöttem, hogy a barátomról, Dávidról is készült már ilyen fotó egy montenegrói kiruccanás alkalmával. :) képek a tovább gombra kattintva.



29 tipp, hogyan maradj mindig kreatív



Kedvenc animációim gyűjteménye


Már egyszer elveszítettem ezt a videót, most nem fogom. Olyan boldog vagyok, hogy újra megtaláltam:)
Egyszerűen csodálatos... nemhiába Vimeon szerepel a top 3 animációk között!
minden benne van, amit a szerelemről gondolok (a szám is régi kedvencem).

Ákos Pygmalion dala c. verse jut róla eszembe: