2012. szeptember 22., szombat

Őszi inspiráció


Figyelem! Őszi hangulatvarázsló sorok következnek.

Az ősz az évszakok boho chic-je (:D). A legdivatosabb, a legkülönlegesebb, a legművészibb időszak az évben. Ilyenkor kiélhetjük a bennünk mélyen megbúvó romantikus hajlandóságokat: bebújhatunk a pihe-puha takarónk alá és szerelmes filmeket nézhetünk egy-egy bögre forró csoki kíséretében, persze; sétálhatunk a gyönyörű színekbe borult parkok fái között; beülhetünk a barátnőkkel egy kávézóba pletyizni, és így tovább.
Faleveleket és makkokat, gesztenyéket gyűjthetünk, hogy kipréseljük, elraktározzuk és egy szép képkeretben őrizzük meg az ősz lenyomatait; kicsit befelé fordulhatunk, önmagunkkal kettesben eltölthetünk egy kis időt végre.
Ez a számvetés időszaka minden ember életében: átgondoljuk, mit csináltunk jól és mit rontottunk el a nyáron, min kell javítanunk, hogy jobb legyen a következő évben. A felkészülés is ilyenkor zajlik: raktározunk télre (igen, zsírt is egy picit, ilyenkor természetes, hogy jobban kívánjuk az édességeket (ne vigyük túlzásba, de egy kis kényeztetés belefér). Ne csak tápanyagot, hanem emlékeket is raktározzunk: idézzük fel, mi történt az előző évben, miknek örültünk, mik voltak a nyár legjobb pillanatai.
Járjunk könyvtárba, atnikváriumba, szívjuk magunkba a helyiségek és a könyvlapok ódon illatát, olvassunk jó kis könyveket, amikre nyáron nem volt időnk.
A szakos könyvek olvasásának is ilyenkor van itt az ideje, készüljünk a vizsgaidőszakra...
Ilyenkor érkeznek meg kedvenc sorozataink legújabb részei is, erről se feledkezzünk meg! :)
Járjuk a turkálókat serényen, mert az őszi alapdarabokat turiból könnyen be lehet szerezni.
Ajándékozzuk meg magunkat egy szép, különleges, ízlésünkhöz méltó sállal, amit egész ősszel, s akár télen is hordhatunk.
Járjunk zöldségeshez, hogy a vitaminkészleteink se fogyjanak ki. Ha pedig kezdünk nagyon eltunyulni, eljárhatunk néha kondizni is, mert nagyon felpörget.
Kiskedvenceink (már akinek van kutya, cica, rágcsáló, stb.) ilyenkor különösen igénylik a kényeztetést, hiszen már nem rohangálnak egész nap a szabadban, ők is jó melegre vágynak.
Sajátítsunk el valami új hobbit, kézműveskedjünk, sportoljunk, vagy bármi, hogy azért ki is mozduljunk néha az otthon csábító melegéből.
Élvezzük ki az ősz minden percét! :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése