2012. december 1., szombat

Filmajánló: HABLEÁNY / РУСАЛКА





Ha meguntad a klisékkel teli amerikai vígjátékokat, mégis nevetni szeretnél, de komolyan is akarod venni a történetet, és szereted az Amélie csodálatos életét, akkor ez a dráma pont neked való. Rosszkedvűek, jókedvűek és semleges állapotú unatkozók egyaránt imádni fogják. :)



A film Oroszországban játszódik, és egy olyan nem mindennapi kislányról, Aliszáról szól, aki egész életében azt várja, hogy az apukája, akit sosem ismert, visszatérjen hozzá, és szeresse; aki gondolataival tudja irányítani a környezete életének történéseit, amit egy Down-szindrómástól tanult el; és aki szerelmes egy szélhámos, helyes, öngyilkosságot kísérelgető üzletemberbe. Alisza az élet apró történéseiben olyanokat lát meg, amiket más soha, ezért megmosolyogtat, mégis nagyon érzékeny, és melankolikus lány.
Minden percét nagyon élveztem a filmnek, szóval bátran ajánlom nektek!

"Szép, kedves, szórakoztató és helyenként meghatóan lírai film Anna Melikian Hableánya (Ruszalka, 2007), amelyet a boldogságkeresés egy modern meséjeként értelmezhetünk. Megérdemelten sikeres, többszörös fesztiváldíjas alkotás, közönségfilm – a szó jó értelmében. Nem hatol ugyan a lélek mélyrétegeibe, nem ereszkedik le az összefüggések szövevényébe. De miért is öltenénk magunkra a mélybúvárok súlyos mezét, amikor csak egy kellemes lubickolásra vágyunk?!"
forrás: Gépnarancs.hu


Itt megnézheted a teljes filmet:
(kattints a youtube gombra alul és megnyitja külön ablakban)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése